Poradnik zadruku


Poradnik zadruku to dokument, w którym znajdziesz wszystkie informacje dotyczące stosowanych w naszej drukarni technologii druku. Porównasz ich parametry, dowiesz się, na jakim podłożu są stosowane, a także porównasz nasycenie kolorów, rozdzielczość zdjęć oraz czytelność tekstu na próbkach druku wykonanych w poszczególnych technologiach.

Technologie druku stosowane w MITKO:
- sublimacja;
- sitodruk;
- solwent z laminacją;
- druk żywiczny;
- druk UV.

Pobierz poradnik zadruku [PDF]

Geaccepteerde bestanden


WIJ PASSEN ONS AAN JE MOGELIJKHEDEN AAN

AI - t/m versie CS6, lettertypes omgezet naar contouren, bestand in de CMYK-kleurruimte.

PDF – t/m versie 1.3, lettertypes omgezet naar contouren, bitmap zoals in geval van TIFF-bestanden.

TIFF, PSD (Photoshop CS5) – voor de druk: 100 dpi, schaal 1:1, in lagen. Afbeeldingen dienen in de CMYK-kleurruimte te zijn (geen RGB!). In geval van een TIFF-bestand op schaal 1:10, is 600 dpi voldoende.

COREL wordt gebruikt om vectortekeningen te maken. Teksten, lettertypes kunnen het beste worden omgezet naar contouren. Wij adviseren om elk CDR-bestand van een JPG-bestand te voorzien dat dezelfde inhoud heeft en alleen wordt gebruikt ter visuele controle van het CDR-bestand.

Ter controle van het project wordt een aanhangsel gebruikt. Het is een niet te groot PDF-bestand (soms een JPG-bestand) dat de plaatsing van de aangeleverde afbeeldingen weergeeft op het product.

Mocht je meer informatie nodig hebben, stel een vraag aan een van onze adviseurs. Je kunt ook een e-mail sturen naar contact@mitko.nl

Opmerkingen voor personen zonder grafische kennis


CMYK IS EEN MUST

De kleuren van een project die op het beeldscherm of op de afdruk uit een desktopprinter worden getoond, komen niet overeen met de feitelijke kleuren. Daarom moeten de drukbestanden worden opgeslagen in de CMYK-kleurruimte. Als je Pantone-kleuren gebruikt, dan worden ze naar vergelijkbare CMYK-kleuren omgezet.

Gebruik van de RGB-kleurruimte brengt het risico met zich mee dat de kleuren niet juist worden weergegeven.

In geval van ingewikkelde grafische ontwerpen kunnen wij een proefdruk maken in A4-formaat op maar hierdoor kan de realisatie van de bestelling enkele dagen langer duren.

Denk eraan dat alleen sublimatiedruk van Mitko de beste verzadiging en diepte van kleuren waarborgt! Als je toch voor een bedrukking met solvent inkten kiest, kies je daarmee voor een bedrukking van mindere kwaliteit. Dit merk je vooral als je graag een trouwe kleurweergave wilt.

Algemene samenwerkingsvoorwaarden


DUIDELIJKE REGELS

MITKO Sp. z o.o. (drukkerij) is schuldig noch aansprakelijk voor de vertraagde productie die voortvloeien uit de wijzigingen die de klant doorgeeft na aanneming van de opdracht ter uitvoering ervan. Alle wijzigingen die telefonisch worden doorgegeven, moeten aan de drukkerij ook in de schriftelijke vorm worden gemeld.

Materialen en cd’s die door de opdrachtgever werden geleverd, blijven eigendom van de drukkerij. Ze kunnen worden teruggegeven uitsluitend na een schriftelijk verzoek van de opdrachtgever dat ingediend werd tijdens de bestelling of tot 7 dagen na de dag waarop de bestelling werd uitgevoerd. Na de bovengenoemde periode is de drukkerij niet aansprakelijk voor de ontvangen materialen. De door de opdrachtgever aangeleverde bestanden worden bij MITKO Sp. z o.o niet gearchiveerd.

De drukkerij is niet aansprakelijk voor de inhoud, kwaliteit, noch voor de spelfouten of fouten in de kleuren die de aangeleverde bestanden bevatten. De klant is verantwoordelijk voor het nakijken van de bestanden en voor het aanleveren ervan zonder fouten. Voor alle wijzigingen die de drukkerij in de aangeleverde bestanden moet aanbrengen wegens een verkeerde voorbereiding ervan, is een uurtarief verschuldigd voor de diensten van de grafisch ontwerper van de drukkerij. De opdrachtgever wordt hiervan vooraf op de hoogte gebracht door middel van een schriftelijke notificatie.

Als het nodig is om meerdere proefdrukken te maken, worden de kosten ervan toegevoegd aan de factuurwaarde.

Ingeval er geen kleurpatroon bij de bestelling wordt geleverd, wordt het ontwerp vanuit het voorbereide bestand gedrukt. De drukkerij is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de kleurweergave.

De opdrachtgever vrijwaart de drukkerij tegen alle eventuele aansprakelijkheidsvorderingen van derden, uit hoofde van schending van hun rechten. De opdrachtgever vrijwaart de drukkerij tegen alle aansprakelijkheid verbonden met de gedrukte inhoud.

De opdrachtgever geeft de drukkerij toestemming om de uitgevoerde werken in eigen promotiematerialen en als voorbeelden van technische mogelijkheden van de drukkerij te gebruiken.

Eventuele klachten ivm de kwaliteit van de producten moeten schriftelijk (via e-mail) worden ingediend waarna de producent binnen max. 14 werkdagen vanaf de dag waarop hij een klacht krijgt deze klacht behandelt. In z’n geval is de opdrachtgever verplicht om het product waarop de klacht betrekking heeft bij de drukkerij te bezorgen.