Bescherming van de tent tegen windstoten

alt-039252100150816235768efjoucds.jpg

Bij het opzetten van de reclametent gaat u ervan uit dat deze u bescherming gaat bieden tegen slechte weersomstandigheden zoals regen of wind. De tent dient echter extra voorbereid te worden op sterkere windstoten.

Hoe dient de tent bevestigd te worden?

De kans op het verplaatsen van de tent dient beperkt te worden, gezien het feit dat de tent niet permanent verankerd is in de grond. Er zijn een paar mogelijkheden om te voorkomen dat de tent wegwaait. Afhankelijk van de grond heeft u de keuze uit:

  • Haringen voor verankering voeten van de tent in de zachte grond
  • Spantouwen en verankeringen spantouwen in de zachte grond
  • Gietijzeren gewichten die op de voetplaten worden geplaatst
  • Zand- en watergewichten die dmv klitteband aan de constructie worden bevestigd

Wind tegen tent

De MITKO-tenten kunnen ten opzichte van windweerstand in twee groepen worden verdeeld. De eerste groep wordt gevormd door de Classic-tenten, die gebruikt kunnen worden bij windsnelheid tot 14 m/s (50 km/h). De verankering of belasting van de tent aan de grond gaat ook gepaard met de bestendigheid van de constructie zelf. De MITKO-tenten voldoen aan hoge eisen van de klanten, ook in dat opzicht. De sterke aluminium profielen en de toegepaste verbindingsoplossingen hebben zich bewezen in vrijwel alle, ook ongunstige weersomstandigheden.

Noch sterker

Door het aanbieden van de Dome tenten en de Premium en Okta Pro tenten hebben de MITKO verkopers niet alleen het ultieme gebruikscomfort voor het oog maar ook de bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden. De overkappingen uit deze tweede groep zijn bestendig tegen windsnelheid tot 28 m/s (100 km/h). Uiteraard dient de tent op de voorgeschreven wijze opgezet en verankerd te worden. Bij maximale belastingen worden de sterktekenmerken bepaald door Poolse normen (PN-EN 13782:2015-07) en de MITKO tenten voldoen daaraan als enige in Polen.

Het weer voorzien

De meteorologische instituten werken er hard aan om dagelijks betrouwbare weerberichten te verstrekken. De meeste van hen doen het goed en de weersverwachtingen bewijzen zich. Het is daarom wel de moeite waard om op apps te vertrouwen die de windsnelheid aangeven op een bepaalde locatie. Men dient alleen de GPS gegevens in te voeren en vervolgens data op te halen over de windsterkte op de desbetreffende locatie.

De meest populaire apps op Google Play zijn o.a. WINDY: NOAA wind forecast app, Zephyrus Basic Anemometer of Windfinder

Men kan zich goed voorbereiden op ongunstige weesomstandigheden door de tent en de accessoires goed te beschermen tegen wispelturig weer.


Vond u dit artikel nuttig?

Klik op de ster om dit artikel te beoordelen

Gemiddelde score: 0/5. Beoordeling: 0